Xiaomi Powerbank En Çok Sorulan Sorular

Xiaomi powerbank ürünleri ile günümüzün en çok kullanılan powerbank markası olarak lider konumda bulunuyor.



Ülkemizde en çok satılan powerbank ürünü olan Xiaomi markası kalitesi ve fiyatı ile bu konumda lider durumdadır.

Bugün sizlere Xiaomi Powerbank'lar hakkında en çok merak edilen sorular ve bunların cevapları hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

PowerBank üzerinde ki tuş ve ışıkların anlamı?

Xiaomi Powerbank üzerinde yer alan on/off tuşu, bize powerbank içinde kalan miktarı led ışıklar vasıtası ile kontrol etme imkanı sunar. Her led ışık %25 kapasiteye karşılık gelir. Ayrıca düşük akım ihtiyacı duyan ürünlerimizi şarj etmek yada durdurmak için on/off tuşunu kullanmamız gerekir.

PowerBank Güvenlik Tedbirleri?

Xiaomi powerbanklar devre koruması, ısı koruması, aşırı akım koruması, kısa devre koruması gibi sizin ve şarj etmekte olduğunuz ürününüz için en üst düzey koruma sağlar.

Xiaomi PowerBank Hangi Pili Kullanıyor?

Xiaomi powerbanklar üretildiği seriye göre 2 farklı pil türü kullanmıştır. Samsung ve LG pilleri en üst düzey kapasite ve performans sunmak için tercih edilmiştir.

Xiaomi PowerBank Nasıl Kapatılır?

Xiaomi powerbanklar akıllı bir sisteme sahiptir. Herhangi bir tablet yada telefonunuzu şarja taktığınızda otomatik olarak akım vermeye başlar şarj seviyesi %100 olduğunda akımı keser. Unutulmamalıdır ki düşük akım gerektiren ürünler örneği kulaklık, xiaomi miband 2 gibi ürünler için akımın elle yani on/off tuşuna basılarak başlatılması gerekir.

Xiaomi Powerbank Performansı Nasıldır?

Xiaomi powerbanklar üretildiği seriye göre farklı performans sunmaktadırlar fakat ortalama olarak her powerbank modeli %70-%80 arası verimliliği kullanıcılara sunmaktadır.

Kaç mAh powerbank almalıyım?

Powerbank kapasitesini belirlemek için kendinize şu soruları sormanız gerekmektedir. Ne için kullanacağım? Ne sıklıkla kullanacağım? Telefonumu kaç kez şarj etmek istiyorum? Powerbank kapasiteleri arttıkça boyutları da artmaktadır. Yani eğer sürekli gündelik hayatta kullanmak istiyorsanız yanınızda taşıması portatif olacak ve telefonunuzu en az 2 kez şarj edebilecek ürünleri, eğer uzun seyahatlere çıkıyorsanız çantanızın olacağını varsayarak büyük kapasiteli modelleri tercih etmenizi önerebiliriz.

Xiaomi powerbankın şarjının dolduğunu nasıl anlarım?

Powerbank üzerinde bulunan 4 led ışığı ile doluluk oranını kontrol edebilirsiniz. Şarj esnasında dolum seviyesine göre ışık yanıp sönerek size dolu kapasite hakkında bilgi verecektir. İsterseniz de ürün üzerinde bulunan tuş ile kapasitesini kontrol edebilirsiniz. Unutmayın her ışık %25 kapasiteye karşılık gelmektedir.

Xiaomi Powerbank Bilgisayardan şarj edebilir miyim?

Evet edebilirsiniz. Fakat bilgisayarların USB çıkışları çok düşük akım verdiği için powerbankınızın dolum süresi çok uzun sürecektir. Bundan dolayı 2A veya QuickCharge destekli modeliniz var uygun bir şarj adaptörü ile çok daha hızlı şarj edebilirsiniz.

Xiaomi Mi Powerbank'lerin orjinal olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim?

Kutu üzerinde bulunan bir barkod aracılığı ile powerbankınızın orjinal olup olmadığını hızlı ve kolay bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Bu barkod her ürün için farklı ve benzersizdir.







Resimde gördüğünüz alanı hafifçe kazıyarak ortaya çıkarıyorsunuz ve bu bağlantıya tıklayarak ilgili alana kodu girerek doğrulama adımlarını uyguluyorsunuz.


Sizlerinde powerbanklar hakkında farklı sorularınız varsa bizlere yorum atarak sorularını yöneltebilirsiniz.

Benzer Yayınlar:

Benzer Yayınlar
Disqus Yorum